Balzam za usne – napravite sami

by Aleksandra
0 Komentar

Iako se na tržištu može naći i Eucerin balzam za usne i Nuxe, ali i onaj koji se reklamira kao najbolji, nema ništa bolje i zdravije, nego napraviti ga samostalno. Upravo taj proizvod je mnogim damama važniji i od šminkanja.

Pored toga što ćete znati šta tačno sadrži, domaći prirodni balzam za usne vas neće puno koštati, a od njegovog korišćenja ćete sigurno imati mnoge benefite. Uz sve to, neće vam biti potrebno ni puno vremena, a ni puno sastojaka da ga pripremite. Tim pre što imate mogućnost da birate da li ćete dodati boju u njega ili ćete koristiti samo providni, koji će ih učiniti neverovatno mekanim i zdravim.

Uzevši u obzir da mnogi koriste svakodnevno balzam za usne, to je najbitnije da bude proizvod koji je pripremljen od proverenih sastojaka, te je kao takav i neškodljiv.

Ako odlučite da pripremite ovaj balzam, možete biti sasvim uvereni da on neće imati baš nikakav neželjeni efekat. Naprotiv, koriščenjem takvog jednog preparata, koji ćete samostalno izraditi i to od proverenih sastojaka, vrlo brzo ćete primetiti mnoge prednosti. Vaše usne neće biti isušene, a izgledaće sasvim prirodno i negovano.

balzam za usne

Balzam za usnerecept

Dobra vest je da postoje brojni recepti za domaći prirodni balzam za usne. Na vama je koji ćete odabrati.

Ali pre svega toga bi trebalo da znate da je osnovni recept za balzam, koji uključuje pčelinji vosak, kokosovo ulje i eterično ulje ruže, s tim što umesto pčelinjeg voska možete koristiti po želji i vazelin.

Priprema se vrlo jednostavno: supena kašika vazelina ili pčelinjeg voska se rastopi i u nju se doda par kapi kokosovog ulja i dve do tri kapi eteričnog ulja ruže. Zatim se svi sastojci dobro izmešaju i ostave u pripremljenoj posudi da se stegnu, posle čega možete da koristite domaći prirodni balzam, koji ste sami prirpemili.

Druga opcija, koja se odnosi na recept za balzam za usne u boji podrazumeva da možete dodati recimo ili boju za kolače ili malo praha senke za oči, mada je sigurnija opcija svakako kolačarska boja. Vodite računa da je potrebno dodati samo par kapi, ako želite.

Osim eteričnog ulja ruže, možete da koristite i eterično ulje lavande ili mente, u slučaju da vam njihov miris možda više odgovara.

Ostavite komentar

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici.

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Prihvati