Putovanje avionom – odeća za udobno putovanje

by Sanja
0 Komentar

Putovanje avionom je za neke uživanje dok nekima predstavlja pravu noćnu moru kada je izbor garderobe u pitanju. S obzirom na skučena sedišta i različite temperaturne promene na letovima, odabrati pravu garderobu da bi vam let bio udoban nekada predstavlja problem.

Obucite se slojevito

Slojevito oblačenje vam pomaže da regulišete temperaturu tokom leta, a posebno kada putujete kroz različite klimatske zone. Šalovi, duksevi, prsluci i lagani sakoi su idealni za putovanje avionom. Ako ste od onih koji ne trpe ni najmanju hladnoću možete kraj sebe imati ćebence dovoljno veliko da se u njega zamotate.

Ako ne bude potrebno da ih odenete uvek ih možete smotati i napraviti odličnu mekanu potporu za glavu. Još jedna prednost slojevitog oblačenja – manje stvari u ručnom prtljagu.

putovanje avionom

Tkanine koje “dišu”

Tkanine koje otežavaju cirkulaciju vazduha samo će vas dodatno namučiti. Birajte materijale poput pamuka, lana ili svile. Osećaćete se komotno, a i sprečićete znojenje.

Nimalo nije prijatno osetiti zalepljenu odeću na sebi. Još ako ste na deset hiljada metara nadmorske visine i nemate mogućnost da se presvučete, eto dodatne nervoze.

Kopresijske čarape

Ako putovanje avionom traje satima jedan od čestih problema je oticanje nogu. Obično se trudnicama preporučuje nošenje kompresijskih čarapa tokom leta. Međutim, možete ih i vi nositi kako biste sprečili oticanje.

Kompresijske čarape pomažu u sprečavanju oticanja nogu i pomažu u zaštiti od duboke venske tromboze (DVT). Deluju tako što vrše pritisak na mišiće nogu i povećavaju protok krvi.

Udobna obuća

Udobne i ravne cipele ili patike su idealne za avionske letove. Kada ih birate gledajte da se lako izuvaju. Možda ćete poželeti da se na dugom letu izujete i podignete noge, koliko god da su sedišta skučena.

Recite NE uskim farmerkama i tesnim sintetičkim majicama. Iako deluju atraktivno i privlače poglede suprotnog pola, tokom putovanja avionom mogu postati prava noćna mora. Neka vaš let bude prilika za odmor i relaksaciju. Ne dozvolite da vam pogrešan izbor odeće uništi doživljaj.

Ostavite komentar

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici.

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Prihvati